DRANKEN
-
Cola
3.00 -
Cola light
3.00 -
Fanta
3.00 -
Fanta
3.00 -
Casis
3.00 -
Spa blauw
3.00 -
Spa rood
3.00 -
Rivella
3.00 -
Tonic
3.00 -
Bitterlemon
3.00 -
7-up
3.00 -
Ice tea
3.00 -
Mango sap
3.00 -
Guava sap
3.00 -
Halib Layed
3.00 -
Appelsap
3.00 -
Granaatappel sap
3.00 -
Verse jus d’orange
3.00 -
Nederlands bier
3,50 -
Duits bier
3,80 -
Turks bier
3.80 -
Alcoholvrij bier
3.50 -
La Chouffe
4.50 -
Leffe blond
4.80 -
Witbier
3.50 -
Biologisch bier
3.90 -
Biologisch glutenvrij bier
4.50 -
Mango bier
4.80 -
Marokkaans bier
4.80 -
Egyptisch bier
4.80 -
Martini rood
3.90 -
Martini wit
3.90 -
Port rood
3.90 -
Port wit
3.90 -
Campari
3.90 -
Sherry
3.90 -
Berenburg
3.90 -
Jonge Jenever
3.90 -
Oude Jenever
3.90 -
Jägermeister
3.90 -
Pernod Paris
3.90 -
Raki
3.90 -
Kir
3.90 -
Rum/ Rum double
5.00 / 8.00 -
Vodka/ Vodka double
5.00 / 8.00 -
Whiskey Irish & Scottish/ Double
5.00 / 8.00 -
Gin/ Gin double
5.00 / 8.00 -
Frisdranken
2.50 -
Exotische dranken
3.00 -
Verse jus d’orange
3.50 -
Flesje biologisch bier (33cl)
3.75 -
Flesje bier (33cl)
3.25 -
Flesje alcoholvrij bier (33cl)
3.25 -
Flesje buitenlands bier (33cl)
3.50 -
Jenever, jong of oudJenever, young or old
3.50 -
Martini rood of wit
3,50 -
Sherry, dry of medium
3.50 -
Port, rood of wit
3.50 -
Kir, crème de cassis met witte wijn
3.50 -
Ricard
6.00 -
Whiskey (Schots & Iers)
6.00 -
Calvados
6.00 -
Joseph Guy
6.00 -
Rémy Martin
6.00 -
Courvoisier
6.00 -
Arak
6.00 -
Boukha, Tunesische vijgenlikeur
6.00 -
Sambuca
6.00 -
Tia Maria
6.00 -
Baileys
6.00 -
Amaretto
6.00 -
Contreau
6.00 -
Grand Marnier
6.00
WIJNKAART
-
Biologisch huiswijn glas
3.90 -
Biologisch huiswijn fles
16.80 -
Zoet wit wiijn, glas
3.90 -
Zoet wit wine, fles
16.80 -
Franse Muscadet fles
17.50 -
Pouilly Fumé fles
27.50 -
Biologisch huiswijn glas, Rose
3.90 -
Biologisch huiswijn fles, Rose
16.80 -
Marokkaanse rose glas
4.50 -
Marokkaanse rose fles
18.50 -
Biologisch huiswijn glas, Red wine
3.90 -
Biologisch huiswijn fles, Red wine
16.80 -
Sidi Brahim glas, Red wine
4.80 -
Sidi Brahim fles, Red wine
18.50 -
Marokkaanse fles, Red wine
18.50 -
Algerijnse fles, Red wine
20.50 -
Per glas
3.50 -
Per fles
15.50 -
Franse Muscadet
17.00Lichte en frisse wijn, uitstekend bij visgerechten
-
Pouilly fumé
27.00Sauvignon blanc, mooie strakke wijn met bloemig boeket
-
Skar bahia
18.00Met de hand geoogst. Deze rosé is fruitig dankzij de zon en smaakt heerlijk bij de couscous
-
Sidi Brahim
18.00 -
Per glas
4.00Deze wijn is ideaal bij Noord-Afrikaanse gerechten, rijk aan smaak
-
Marokkaanse rode wijn
18.00Droge rode wijn
-
Tunesische rode wijn
18.00Grand cru, mild
-
Algerijnse rode wijn
20.00Vol en fruitig
KOUDE MEZZE
Voorgerechtjes vier stuks naar keuze, geserveerd met olijven: 6,90
-
1. Hummus naturel: gemaakt van kikkererwten pasta
7.50 -
2. Hummus met citroen en koriander
7.50 -
3. Hummus met zongedroogde tomaten
7.50 -
4. Baba Anoesh: gegrilde aubergine met een vleugje peper
7.50 -
5. Tahina: sesampasta met knoflook en citroen
7.50 -
6. Kruidenboter: boter met knoflook, peterselie en citroen
7.50 -
7. Muhamara: gegrilde paprika met walnoten en granaatappel
7.50 -
8. Tzatziki: Griekse yoghurt met komkommer en knoflook
7.50 -
9. Feta blokjes gemarineerd in pesto saus
7.50 -
10. Tapenade van peppadew
7.50 -
11. Roomkaas met sweet pepper
7.50 -
12. Aioli: een knoflooksaus uit de Middellandse zee
7.50 -
13. Turkse worst genaamd Sucuken, chorizo van rund
7.50 -
14. Olijven tapenade
7.50 -
15. Labneh
7.50with pomegranate syrup, mint and olive oil
-
16. Harisa
7.50een Tunesische rode saus gemaakt van pepers, tomaten, komijn en knoflook
KOUDE MEZZEsalades
-
17. Tonijn salade
7.50salade met tomaat, komkommer, paprika en tonijn
-
18. Salade exotique
7.50salade met feta, dadels en sinaasappel
-
19. Salade oriëntale
7.50salade met gegrilde courgette, aubergines en paprika gevuld met feta
-
20. Feta salade
7.50salade met tomaat, komkommer, paprika en feta
-
21. Kikker erwten salade
7.50kikkererwten met komkommer, tomaten, rode ui en komijn
-
22. Shlada bsel
7.50uien salade met tomaten, knoflook, rucola en mozzarella gekruid met
olijfolie en citroen sap -
23. Inktvis salade
7.50salade met tomaat, komkommer, paprika en inktvis
WARME MEZZE
soepen
-
24. Harira
7.50traditionele Noord-Afrikaanse soep met linzen en koriander
-
25. Chorba
7.50traditionele Algerijnse soep met lamsvlees, groenten en munt
-
26. Soupe de poisson de Tipaza
7.50pittige soep met vis en groenten
WARME MEZZE
Vegetarische gerechten
-
27. Lobia
7.50stoofschotel van linzen, bonen, noten en komijn
-
28. Karantita
7.50Algerijnse quiche gemaakt van kikkererwtenmeel, olijfolie en komijn
-
29. Borek
7.50bladerdeeg gevuld met feta en gekruide spinazie
-
30. Gratin van gegrilde groenten en pijnboompitten
7.50 -
31. Groenteschotel met zuidvruchten en noten
7.50 -
32. Mediterrane quiche
7.50een quiche van spinazie, geitenkaas en zongedroogde tomaat
-
33. Quinoa
7.50is een stoofschotel met rozijnen, kokos en oranjebloesemwater
-
34. Falafel (huisgemaakt)
7.50is een Midden-Oosters gerecht bestaande uit kikkererwten, ui,
knoflook, citroen, komijn en Noord-Afrikaanse kruiden geserveerd met een tahina saus -
35. Halloumi
7.50een mediterrane kaas van geiten en schapenmelk van de gril geserveerd
met tomaten, ui en olijven -
36. Tbiga
7.50een traditioneel Algerijnse gerecht met kikkererwten, gegrilde groentes,
tomaten puree en Algerijnse Ras El Hanout kruiden gemixt met stukjes Rougag (platbrood)
-
37. Doebara van biskra
7.50een typisch Sahara gerecht met kikkererwten, koriander, komijn, knoflook en een beetje Spaanse peper.
Is a typical Sahara dish with chickpeas, coriander, cumin, garlic and some chili pepper.
WARME MEZZE
vleesgerechten
-
38. Lams stoofpot gekruid
7.50met kaneel en Algerijnse Ras-El Hanout kruiden geserveerd
met seizoen groenten -
39. Lams en rundergehaktballen
7.50stoofpot met Tunesische Ras-El Hanout kruiden in
licht pikante knoflook, koriander saus -
40. Köfte is lams- en rundergehakt
7.50van de gril met peterselie, uien en Algerijnse Ras El-Hanout kruiden
-
41. Kalfsvlees stoofpot
7.50met zuidvruchten, noten en zoete honingsaus
-
42. Gegrilde
7.50lamskoteletjes gemarineerd in Algerijnse Ras-El Hanout kruiden, oregano,
ui, rozemarijn en tijm geserveerd met kruidenboter -
[43. Merguez
7.50een Noord-Afrikaanse gekruide worst bereid op de grill
-
44. Spiesjes van ossenhaas gemarineerd
7.50in Noord-Afrikaanse Ras-El Hanout kruiden,
oregano, ui, knoflook, rozemarijn en tijm geserveerd met kruidenboter -
45. Borek lahm
7.50bladerdeeg gevuld met lamsrundergehakt, spinazie en NoordAfrikaanse kruiden
WARME MEZZE
Kipgerechten
-
46. Kip stoofpot gekruid
7.50met gember, kerrie en Ras el Hanout kruiden van Le Souk
geserveerd met seizoensgroenten -
47. Gegrilde kipvleugeltjes in saffraansaus
7.50 -
48. Kipfilet gekruid
7.50met Marokkaanse Ras-El Hanout kruiden, met rozijnen, koriander,
kokos, oranjebloesem water met een hartige zoete saus -
49. Kipfilet gekruid
7.50met Marokkaanse Ras-El Hanout kruiden met zuidvruchten, noten,
kokos, oranjebloesem water en een zoete honingsaus -
50. Spiesjes kipfilet van de grill
7.50gekruid met Ras-El-Hanout kruiden van Le Souk
WARME MEZZE
Visgerechten
-
51. Sardines boulettes stoofpot gekruid in komijn
7.50koriander en Tunesische Ras-El Hanout kruiden
-
52. Sardine filet gemarineerd
7.50gebakken Sardine filet gemarineerd in Noord-Afrikaanse specerijen(knooflook, komijn, Spaanse peper en peterselie)
-
53. Gepelde garnalen
7.50in een pittige knoflooksaus met Tunesische Ras-El Hanout kruiden en komijn
-
54. Gebakken mosselen met knoflook
7.50in een knoflook en crème fraîche saus met peterselie
-
55. Spiesjes van gemarineerde tonijn
7.50botervis en mul bereid op de gril
-
56. Spiesjes
7.50van gekruide garnalen gemarineerd in een citroensaus met peterselie bereid op de gril
-
57. Gegrilde gamba’s
7.50in een citroensaus met peterselie en koriander
-
58. Quiche al salmone
7.50een quiche, gemaakt van zalm, Ricotta kaas, spinazie en zongedroogde tomaten
SUPPLEMENTEN
-
Brood
1,50 -
Couscous
3.50 -
Warme groenten
3.50 -
Salade
3.50 -
Gekruide aardappelen
3.50 -
Salata Mechouia
3.50gegrilde groene pepers met olijfolie en tomaten
HOOFDGERECHTEN
[Vleesgerechten
19,50 geserveerd met salade en couscous of gekruide aardappel
-
Spiesen van ossenhaas op de gril gemarineerd
19.50in een rozemarijn, oregano en tijmsaus met Algerijnse Ras-El Hanout kruiden geserveerd met kruidenboter
-
Lamsracks van de gril gemarineerd
19.50in kruidenboter met knoflook, pesto, ui en rozemarijn
-
Kofta: Lams- en rundergehakt met peterselie
19.50koriander, ui, knoflook en NoordAfrikaanse Ras-El Hanout kruiden op de gril
-
Azja au merquez is een stoofpot van Merquez
19.50tomaten, eieren, rode pepers en
Merquez in Tunisisiche Ras-El Hanout kruiden met olijfolie -
Lamsschouder uit de oven
19.50met rozijnen en pruimen in een hartige zoete saus
-
Lamsschouder uit de oven
19.50met zuidvruchten, oranjebloesem water en zoete honing- saus
-
Lamsschouder uit de oven
19.50met appel, rozemarijn, tijm, komijn en Algerijnse Ras-El Hanout kruiden
-
Ossenhaas gebakken in een pikante gember en koriandersaus
19.50
HOOFDGERECHTEN
Gegrilde vleesgerechten
-
Tajine Goedra
19.50een schotel met verse seizoens groenten
-
Lams- en rundergehakt geserveerd met verse kruiden
18.50 -
Lamsracks gemarineerd met kruidenboter
18.50
HOOFDGERECHTEN
Kipgerechten
-
Sudur alddijaj
19.50gegrilde kippenborst met Noord-Afrikaanse kruiden en granaatappel
-
Kipfilet gevuld
19.50met dadels, vijgen, zuidvruchten en noten in zoete honing saus
-
Opgerolde kipfilet gevuld
19.50met pistache en amandelen gemarineerd in kerrie, Marokkaanse Ras-El-Hanout kruiden in een gembersaus met kardemom
HOOFDGERECHTEN
Visgerechten (dagvers, afhankelijk van de markt)
-
Doradefilet
19.50in tahina saus met peterselie en koriander
-
Hoet el sayaad
19.50verse visschotel van de dag wisselend naar aanbod
-
Mul met citrusvruchten en basilicum
19.50gemarineerd in verse sinaasappel/citroen jus
HOOFDGERECHTEN
Vegetarische gerechten
-
Champignons farcis
19.50Reuzenchampignons gevuld met wilde spinazie, geitenkaas,
paddenstoelen en pijnboompitten -
Gegrilde Haloumi
19.50Haloumi van de grill met oregano, tomaten, ui en kalamata olijven
-
Shakshouka
19.50stoofpot van tomaten, eieren, gegrilde groentes en rode pepers en
Tunisisiche Ras-El Hanout kruiden met olijfolie -
Tazjine Goedra
19.50schotel met verse groenten
-
Couscous met zeven groenten
19.50speciaal met zoete aardappel en pompoen
TAJINE SPECIALITEITEN
-
Tajine Inktvis
22.50met Tunesische Ras El Hanout kruiden, komijn, rode pepers, uien en een
pittige knoflook tomaten saus -
Tajine Kofta
22.50een tajine schotel met lams runder gehakt, knoflook, Tunesische Ras El
Hanout kruiden in licht pikante tomaten saus -
Tajine lamsvleesschotel
22.50met lams nek en verse groenten gekruid in koriander, kaneel,
gember en Algerijnse Ras El Hanout kruiden -
Tajine lamschouder
22.50met zuidvruchten, oranjebloesem water en zoete honing saus
-
Tajine lamschouder
22.50met zuidvruchten, oranjebloesem water en zoete honing saus
-
Tajine kippen poten
22.50bereid met verse groenten gemarineerd in kerrie, koriander,
Marokkaanse Ras El Hanout kruiden en saffraan saus -
Tajine kippenpoten
22.50met zuidvruchten, oranjebloesem water en zoete honing saus
-
Tajine Hoet el sayaad
22.50Tajine verse visschotel van de dag wisselend naar aanbod
COUSCOUS DUO
47,50 voor 2 personen
-
Zerda
47.50een drie soorten gestoofd vleesgerecht waaronder ossenhaas, lamschouder en kip geserveerd met couscous en salade
-
Mechoui
47.50is een mix van alle gegrilde gerechten waaronder lamskoteletten, merquez, kofta en ossenhaas gemarineerd in kruidenboter met knoflook en pesto
-
Bedwien
47.50is een samengesteld gerecht naar keuze van de chef-kok bestaande uit gegrilde kalfsvlees, ossenhaas, kip gemarineerd in zoete honingsaus en lamsvlees met appel en rozemarijn
-
Dellys
47.50is een diverse mix van visgerechten afhankelijk van de markt
NAGERECHTEN
-
IJs met baklava bestaande
6.00uit baklava met vanille en pistache ijs met chocolade saus
-
Delice des Barbarossa
6.00een nagerecht met Turk fruit met kokosvlokken en vanille, pistache ijs
-
Oranges Algerois
6.00verse sinaasappel gevuld met vanille-ijs en kokos met oranjebloesem water
-
Yaourt badawi
6.00een Turkse yoghurt nagerecht met honing, notenmix, pistache en munt
-
Delices de Tipaza
6.00een nagerecht met vanille-ijs en geharde sesampasta met pistache
-
Mouhalabiah
6.00een populair dessert uit het Midden-Oosten. Het is Libanese melkpudding met pistache, oranjebloesemwater en kardemom.A popular dessert from the Middel East. It's Lebanese milk pudding with pistachio, orangeblossom water and cardamom
-
Glace créponné
6.00een traditionele Algerijnse citroen sorbet nagerecht
-
Dame Blanche
6.00een nagerecht met vanille-ijs in chocoladesaus en slagroom
DIGESTIEF
-
Café Hanouni
5.00met honing likeur, oranjebloesemwater en slagroom
-
Thé Sahraw
5.00verse muntthee met gebak van het huis
-
Irish coffee
5.00met Irish whiskey, bruine suiker en slagroom
-
Café Marnissimo
5.00met grand marnier en slagroom
-
Café Marakkeche
5.00met mokkalikeur, kardemom en slagroom
-
Café Casbah
5.00met raki, oranjebloesemwater en slagroom
-
Arabische koffie
5.00met kardemom, oranjebloesemwater en Oosterse zoetigheid
-
Café Parisien
5.00met cognac en slagroom
KOFFIE/THE
-
Koffie/coffee
2.50 -
Thee/tea
2.50 -
Chai thee/tea
3.00 -
Chai latte
3.50 -
Espresso
2.50 -
Café au lait
3.00 -
Capuccino
3.00 -
Arabische koffie
3.00 -
Verse Muntthee
3.50