- SALAM -
Langs de zuidelijke Middellandse Zeekust liggen Algerije, Marokko en Tunesië, 1.400 jaar geleden bekend als de Maghreb (het land van de ondergaande zon). Deze landen delen een rijke culinaire traditie die de levendige en diverse cultuur van de regio weerspiegelt.
Een traditie die door de eeuwen heen is doorgegeven, is de kunst van het koken. In de Maghreb vind je sissende tajines, luchtige couscous geserveerd met lamsvlees, en fijne gebakjes, vaak vergezeld met muntthee of sterke koffie.
Elk land heeft zijn eigen unieke culinaire karakter:
• Marokko staat bekend om zijn rijke, gedurfde smaken en het ruime gebruik van saffraan.
• Tunesië staat bekend om pittige, gekruide gerechten die de grenzen van hitte en smaak opzoeken.
• Algerije, waar wij vandaan komen, geeft de voorkeur aan zoetere smaken en wordt beïnvloed door de Franse keuken.
Couscous, naast brood, is een basis in de Noord-Afrikaanse keuken. Het wordt gemaakt door griesmeel te mengen met water, te drogen en in kleine korrels te zeven voordat het wordt gestoomd. Ras El-Hanout, een kenmerkende kruidenmix, voegt complexiteit en geur toe aan veel gerechten met ingrediënten zoals gember, komijn, kaneel en kruidnagel.
Naast hartige gerechten zijn Noord-Afrikanen dol op zoetigheid. Desserts zoals baklava, gemaakt van laagjes filodeeg gevuld met noten, en halwa, een sesam-gebaseerd zoet, worden meestal geserveerd met muntthee of koffie, waarmee de maaltijd op een heerlijke zoete toon eindigt.
We hopen dat u van uw avond geniet terwijl we onze tradities, cultuur en familierecepten met u delen!
Koude dranken
-
Plat of prik water
2.95 -
Frisdrank (diverse soorten)
3.50 -
Mango-, guava-, of granaatappelsap
3.75 -
Huisgemaakte munt ice tea
3.75 -
Arabisch alcoholvrij bier (diverse smaken)
3.75 -
Grote fles plat of prikwater
7.50
Warme dranken
-
Koffe
2.95 -
Espresso
2.95 -
Thee(zakje)
2.95 -
Mechoui kruidenthee
3.25 -
Café au lait
3.95 -
Cappuccino
3.95 -
Verse muntthee
3.95 -
Arabische koffe
3.95
Mechoui
-
Muntlimonade
4.95Citroensap limonade met oranjebloesemwater, verse munten suiker
-
Sparkling Tafaha
4.95Appelsap met prikwater en oranjebloesemwater
-
Rozen mocktail
5.50Granaatappelsap met prikwater en rozensiroop
Soup
-
Harira
9.95Traditionele Marokkaanse soep met rode linzen, kikkererwten en koriander. Kan ook met kip of lamsvlees worden bereid
-
Tipaza
9.95Traditionele Algerijnse visssoep met zalm, kabeljauw, tonijn en garnalen, gekruid met pittige specerijen.
Wat is mezze?
Mezze heeft een lange geschiedenis en komt waarschijnlijk van het Perzische woord maza, wat 'hapje' of 'smaakje' betekent. Het Arabische woord mazmiz betekent'knabbelen', wat ook een inspiratie kan zijn geweest. Mezze is meer dan alleen kleine hapjes; het zijn grotere porties die je kunt delen of zelf kunt samenstellen.
Mezze: meer dan tapas
Hoewel mezze soms wordt vergeleken met tapas, zijn de porties groter. Door zelf uw mezze-gerechten samen te stellen, kunt u genieten van een gevarieerde maaltijd met heerlijke combinaties van Noord-Afrikaanse smaken.
Speciale aanbieding:
Bestel 3 mezze per persoon voor € 24,95 (in plaats van € 29,85). Deze korting geldt per persoon en is niet geldig als de mezze worden gedeeld tussen meerdere personen.
Let op: het mezze-menu is niet beschikbaar voor groepen groter dan 5 personen vanwege de capaciteit van de keuken.
Heeft u vragen? We leggen het graag aan tafel uit!
KOUDE MEZZE
4 koude mezze tellen als één .: 9,95
Alle koude mezze worden geserveerd met brood en olijven.
-
1. Hummus tahini
Kikkererwtenpasta met tahini, citroen, knoflook en komijn
-
2. Hummus Agdar
Hummus met citroen, koriander en limoen
-
3. Hummus Ahmar
Hummus met zongedroogde tomaten
-
4. Zitoun tapenade
Gemalen olijven en notenmix met knoflook en pesto
-
5. Aioli
Knoflooksaus met citroen
-
6. Muhammara
Gemalen gegrilde rode paprika en walnoten met granaatappel
-
7. Jabna sweety
Roomkaas met sweet peppers
-
8. Labneh
Yoghurt met granaatappelmelasse en munt
-
9. Tzatziki
Griekse yoghurt met knoflook, dille, komkommer en citroen
-
10. Kruidenboter
Boter, knoflook, citroen en zwarte peper
-
11. Fetablokjes
Feta gemarineerd in olijfolie en oregano
-
12. Pappadew tapenade
Gemalen notenmix met sweet peppers en tomaten
-
13. Baba Ganoush
Gegrilde aubergines met tahini, knoflook en granaatappelmelasse
-
14. Harissa Warda
Tunesische rode saus van pittige pepers, knoflook, komijn, rozenwater en tomaten
-
15. Jabna Asal
Roomkaas met honingmosterd
-
16. Sucuk
Gedroogde runder knoflook chorizo
WARME MEZZE
Vegetarisch
-
17. Halloumi
9.95Mediterrane gebakken ongerijpte schapenkaas met gebakken aubergines en tomaat
-
18. Borek
9.95Bladerdeegrol gevuld met fetakaas en gekruide spinazie
-
19. Loubia
9.95Traditioneel Algerijns veganistisch gerecht met witte bonen, linzen, wortels, komijn en chilipoeder
-
20. Tbicha'd Alger
9.95Veganistische schotel met gebakken sperziebonen, wortels, tuinbonen en artisjokhart
-
21. Fawakih Hilwa
9.95Veganistische schotel van zuidvruchten met kardemom, gember, kaneel, gebakken in mango-spice saus, granaatappelpitten en gemengde noten
-
22. Falafel Albayt
9.95Veganistische gefrituurde ballen van gemalen kikkererwten, tuinbonen, ui, knoflook en onze eigen kruidenmix
-
23. Zahrat Maqliya
9.95Vegan gerecht met gebakken bloemkool, knoflook, peterselie, Algerijnse Ras El-Hanout en citroen tahinisaus
-
24. Batinjan Meshwi
9.95Vegan gerecht met geroosterde aubergines, aardappel, champignons, ui, knoflook, paprika en granaatappelmelasse
WARME MEZZE
Vlees
-
25. Marqa D'lahm
9.95Gestoofd lamsvlees met pittige verse groenten, gekruid met Algerijnse Ras-EI-Hanout en een vleugje kaneel
-
26. Kotlettat Meshwiya
9.95Lamskotelet gemarineerd in rozemarijn, tijm en kruidenboter
-
27. Kofta Meshwiya Mezza
9.95Lamsrundergehakt van de grill, gemixt met peterselie, uien en Algerijnse Ras-EI-Hanout
-
28. M'toum
9.95Lams- en rundergehaktballen stoofpot met Algerijnse Ras-EI-Hanout, knoflook, koriander, kikkererwten, tumeric en gestoomde wortels
-
29. Merguez Meshwi
9.95Tunesisch pittige grillworst gekruid met Noord-Afrikaanse Ras-EI-Hanout
-
30. Borek L'haam
9.95Bladerdeeg gevuld met lamsrundergehakt, ui en knoflook
WARME MEZZE
Vis
-
31. Sardines boulettes
9.95Gemalen sardines in ballen gerold, gestoofd met komijn, knoflook, en rode chili pepers
-
32. Gambari Meshwi
9.95Gegrilde gamba's met knoflook, citroen, peterselie en uitjes
-
33. Rubyan Maqli
9.95Gepelde garnalen gebakken in olijfolie, harissa, komijn en gekookte wortels
-
34. Sardina Maqliya
9.95Gebakken sardinefilet gemarineerd in Algerijnse Ras-EI-Hanout, komijn, knoflook, chili en afgewerkt met een citroen tahini saus
-
35. Shish Samak
9.95Spiesjes van zalm, kabeljauw en tonijn gemarineerd in viskruiden met knoflookboter op de grill
WARME MEZZE
Kip
-
36. Sheesh Djej Mezza
9.95Kipfilet spiezen op de grill, gekruid met Marokkaanse Ras-EI-Hanout en granaatappelmelasse
-
37. Jawanih Baharat
9.95Gegrilde kippenvleugels gemarineerd in barbecuesaus, saffraan en Noord Afrikaanse kruiden
-
38. Djej Fawakih
9.95Kipfilet gebakken met zuidvruchten, gember, kokosvlokken en notenmix in mango-spice saus
-
39. Marqa Djej
9.95Pittige kipfilet gekruid met gember, kerrie, Marokkaanse Ras-EI-Hanout en koriander
SUPPLEMENTEN
-
Gesneden brood
2.50Sliced bread
-
Couscous
4.50Traditioneel in heel Noord-Afrika, wordt verwerkten gestoomd op basis van gries- en tarwe meel
-
Batata Harra
4.95Gebakken aardappelen gekruid met paprikapoeder
-
Salatat Khodra
5.50Mix van salade, tomaten, rode ui met olijven en feta
-
Spicy eggplant
5.50Pittige aubergines met rode ui, paprikapuree, harissa en knoflook
HOOFDGERECHTEN
Vlees
Alle hoofdgerechten worden geserveerd met couscous en salade.
-
Kofta Meshwiya
22.50Spiezen lams- en rundergehakt van de grill, gemixt met peterselie, ui en Algerijnse Ras-EI-Hanout
-
Katf Lahm
23.00Tradtionele Lamschouder uit de oven met appel, tomaten, rozemarijn, tijm, komijn en Algerijnse Ras-EI Hanout
-
Katf Lahm Barkouk
24.50Lamschouder uit de oven, met rozijnen en pruimen in een zoetzure vleessaus
-
L'Haam Harra
25.50Gesneden ossenhaas gebakken in pikante saus met knoflook, harissa, peper, tomaten, wortels en uien
-
Sheesh Lahm
26.50Spiezen van ossenhaas op de grill, gemarineerd in een rozemarijn-, oregano- en tijmsaus met Algerijnse Ras-EI Hanout
HOOFDGERECHTEN
Kip
-
Sheesh Djej
22.50Kipfilet spiezen op de grill gemarineerd in Marokkaanse Ras-EI-Hanout en granaatappelmelasse
-
Djej Roman
23.00Gegrilde kippenborst met Marokkaanse Ras-EI-Hanout, kerrie, karamel, uien en granaatappelsaus
-
Djej Tamr
24.50Kipfilet gevuld met dadels, gebakken met zuidvruchten en noten in een zoete honingsaus met kaneel
HOOFDGERECHTEN
Vis
-
Tajine Sardine
22.50Tajine met sardines, wortels en groenten, gekookt in een saus van rode peper, citroen en peterselie
-
Tajine Hoet wa Gambari
22.50Kabeljauw en garnalen gestoofd in een saus van uien, tomaten en harissa, op smaak gebracht met Noord-Afrikaanse specerijen
-
Hoet El Sayaad
24.50Een visschotel met zalm, kabeljauw, tonijn en garnalen in een pittige vissaus en afgewerkt met een frisse citroen tahina saus
HOOFDGERECHTEN
Vegetarisch
-
Couscous Royale
21.50Veganistische couscous hoofdgerecht met rozijnen, diverse seizoensgroenten, zuidvruchten, noten, champignons en aubergines
-
Shakshuka El-Maida
22.50Stoofpot van tomaten, eieren, gegrilde groenten en rode pepers, gekruid met Tunesische Ras-EI-Hanout
-
Tajine Goedra
22.50Veganistische tajine met diverse seizoensgroenten, peulvruchten, spinazie en pruimen
-
Champignons Farcis
23.50Reuzenchampignons gevuld met wilde spinazie, geitenkaas, paddenstoelen en pijnboompitten
TAJINE
-
Tajine Kofta
23.50Tajine met lams-en rundergehakt, knoflook, kikkererwten, Tunesische Ras-EI-Hanout en een pikante knoflook-rode pepersaus
-
Tajine Djej Zitoun
24.50Tajine met kip en Ras-EI-Hanout, bereid met groene olijven, wortels, koriander, ingemaakte citroen en een licht pikante saus
-
Tajine Djej Fawakih
24.50Tajine met kip, gebakken met zuidvruchten, kokosvlokken, noten en oranjebloesemwater in een mango-spice saus
-
Tajine L'Haam
25.50Tajine met lamsvlees, verse groenten, gekruid met koriander, kaneel, gember en Algerijnse Ras-EI-Hanout
-
Tajine L'Haam Fawakih
25.50Tajine met lamsvlees, zuidvruchten, oranjebloesemwater, kokosvlokken en een zoete mango-spice saus
Duo couscous
-
Duo Bedouine
45.50Lamschouder uit de oven, gecombineerd met gebakken pikante ossenhaas en kip met zuidvruchten, gebakken in en mango-honingsaus. Een feestmaal voor twee!
-
Duo Dellys
47.50Een heerlijke combinatie van verschillende visgerechten, ideaal om samen van te genieten: gamba's, gebakken vis, garnalen en sardinefilet
-
Duo Mechoui
49.50Een royale selectie van onze beste gegrilde vleesgerechten, perfect om samen te delen: lamskoteletten, merguez, kofta, kip en ossenhaasspiezen
Dessert
-
Glace Creponne
8.50Een populair citroensorbet dessert uit Algerije, verrijkt met geraspte limoen, citroensap en chocoladesiroop
-
Barbarossa ijs
9.50Vanille-ijs geserveerd met slagroom, Turks fruit en grenadinesiroop
-
Mango Sorbet
9.50Verfrissende mango sorbet, geserveerd met verse en gedroogde mango, en een vleugje kokos én passievrucht om de smaak te verrijken
-
Baklawa met ijs
10.50Pistache-ijs en vanille-ijs, geserveerd met slagroom, baklawa en knapperige pistachenoten
Digestief
-
Thee Sahrawi
7.50Verse muntthee geserveerd met twee stukken baklava
-
Arabische koffie met Algerijns koekje
8.50Arabische koffie met kardemom, oranjebloesemwater en een Algerijns koekje
-
Café Marrakesh
10.50Koffie met Marrakesh mokkalikeur, kardemom, slagroom en kaneel