[:nl]
Langs de zuidelijke Middellandse Zeekust liggen Algerije, Marokko en Tunesië, 1.400 jaar geleden bekend als de Maghreb (het land van de ondergaande zon). Deze landen delen een rijke culinaire traditie die de levendige en diverse cultuur van de regio weerspiegelt.
Een traditie die door de eeuwen heen is doorgegeven, is de kunst van het koken. In de Maghreb vind je sissende tajines, luchtige couscous geserveerd met lamsvlees, en fijne gebakjes, vaak vergezeld met muntthee of sterke koffie.
Elk land heeft zijn eigen unieke culinaire karakter:
• Marokko staat bekend om zijn rijke, gedurfde smaken en het ruime gebruik van saffraan.
• Tunesië staat bekend om pittige, gekruide gerechten die de grenzen van hitte en smaak opzoeken.
• Algerije, waar wij vandaan komen, geeft de voorkeur aan zoetere smaken en wordt beïnvloed door de Franse keuken.
Couscous, naast brood, is een basis in de Noord-Afrikaanse keuken. Het wordt gemaakt door griesmeel te mengen met water, te drogen en in kleine korrels te zeven voordat het wordt gestoomd. Ras El-Hanout, een kenmerkende kruidenmix, voegt complexiteit en geur toe aan veel gerechten met ingrediënten zoals gember, komijn, kaneel en kruidnagel.
Naast hartige gerechten zijn Noord-Afrikanen dol op zoetigheid. Desserts zoals baklava, gemaakt van laagjes filodeeg gevuld met noten, en halwa, een sesam-gebaseerd zoet, worden meestal geserveerd met muntthee of koffie, waarmee de maaltijd op een heerlijke zoete toon eindigt.
We hopen dat u van uw avond geniet terwijl we onze tradities, cultuur en familierecepten met u delen!
[:en]
Along the southern Mediterranean coast lie Algeria, Morocco, and Tunisia, known 1,400 years ago as the Maghreb (the land of the setting sun). These countries share a rich culinary tradition that reflects the vibrant and diverse culture of the region.
One tradition that has been passed down through the ages is the art of cooking. In the Maghreb, you will find sizzling tajines, fluffy couscous served with lamb, and delicate pastries accompanied by mint tea or strong coffee.
Each country offers its own distinct culinary character:
• Morocco is renowned for its rich, bold flavors and the liberal use of saffron.
• Tunisia delights in fiery, spicy dishes, pushing the boundaries of heat and flavor.
• Algeria, where we are from, favors sweeter flavors and is influenced by French cuisine.
Couscous, next to bread, is a staple in North African cooking. It is made by mixing semolina with water, drying it, and sieving it into small granules before steaming. Ras El-Hanout, a signature spice blend, adds complexity and fragrance to many dishes with ingredients like ginger, cumin, cinnamon, and cloves.
Alongside savory dishes, North Africans adore sweets. Desserts like baklava, made from layers of phyllo dough filled with nuts, and halwa, a sesame-based confection, are typically served with mint tea or coffee, concluding the meal with a delightful touch of sweetness.
We hope you enjoy your evening as we share with you our traditions, culture, and family recipes!
[:]
[:nl]Citroensap limonade met oranjebloesemwater, verse munten suiker[:en]Mint lemonade: lemon juice lemonade with orange blossom
water, fresh mint and sugar[:]
[:nl]Appelsap met prikwater en oranjebloesemwater[:en]Apple juice with sparkling water and orange blossom water[:]
[:nl]Granaatappelsap met prikwater en rozensiroop[:en]Rose mocktail: pomegranate juice with sparkling water and rose syrup[:]
[:nl]Traditionele Marokkaanse soep met rode linzen, kikkererwten en koriander. Kan ook met kip of lamsvlees worden bereid [:en]Traditional Moroccan soup with red lentils, chickpeas, and coriander. It can also be prepared with chicken or lamb[:]
[:nl]Traditionele Algerijnse visssoep met zalm, kabeljauw, tonijn en garnalen, gekruid met pittige specerijen.[:en]Traditional Algerian fish soup with salmon, cod, tuna, and prawns, seasoned with spicy herbs.[:]
[:nl]Wat is mezze?
Mezze heeft een lange geschiedenis en komt waarschijnlijk van het Perzische woord maza, wat 'hapje' of 'smaakje' betekent. Het Arabische woord mazmiz betekent'knabbelen', wat ook een inspiratie kan zijn geweest. Mezze is meer dan alleen kleine hapjes; het zijn grotere porties die je kunt delen of zelf kunt samenstellen.
Mezze: meer dan tapas
Hoewel mezze soms wordt vergeleken met tapas, zijn de porties groter. Door zelf uw mezze-gerechten samen te stellen, kunt u genieten van een gevarieerde maaltijd met heerlijke combinaties van Noord-Afrikaanse smaken.
Speciale aanbieding:
Bestel 3 mezze per persoon voor € 24,95 (in plaats van € 29,85). Deze korting geldt per persoon en is niet geldig als de mezze worden gedeeld tussen meerdere personen.
Let op: het mezze-menu is niet beschikbaar voor groepen groter dan 5 personen vanwege de capaciteit van de keuken.
Heeft u vragen? We leggen het graag aan tafel uit!
[:en]
What is mezze?
Mezze has a long history and likely comes from the Persian word maza, meaning 'snack'or'taste'.The Arabic word mazmiz, meaning 'to nibble', may also have inspired it. Mezze is more than just small bites; the portions are larger, and you can mix and match to create your own meal.
Mezze: more than tapas
Although mezze is sometimes compared to tapas, the portions are larger. By creating your own mezze selection, you can enjoy a varied meal with delicious combinations of North African flavors.
Special offer:
Order 3 mezze per person for € 24,95 (instead of € 29.85). This discount applies per person and is not valid when sharing mezze between multiple people.
Please note: the mezze menu is not available for groups larger than 5 people due to kitchen capacity.
If you have any questions, well be happy to explain at your table!
[:]
[:nl]4 koude mezze tellen als één .: 9,95[:en]4 cold mezze count as one: 9.95[:]
[:nl]Alle koude mezze worden geserveerd met brood en olijven.[:en]All cold mezze are served with bread and olives.[:]
[:nl]Kikkererwtenpasta met tahini, citroen, knoflook en komijn[:en]Chickpeas paste with tahini, lemon, garlic and cumin[:]
[:nl]Hummus met citroen, koriander en limoen[:en]Hummus with lemon, coriander and lime[:]
[:nl]Hummus met zongedroogde tomaten[:en]Hummus with sun-dried tomatoes[:]
[:nl]Gemalen olijven en notenmix met knoflook en pesto[:en]Grinded olives and nut-mix with garlic and pesto[:]
[:nl]Knoflooksaus met citroen[:en]Garlic sauce with lemon[:]
[:nl]Gemalen gegrilde rode paprika en walnoten met granaatappel[:en]Grinded grilled red bell pepper with walnuts and pomegranate[:]
[:nl]Roomkaas met sweet peppers[:en]Cream cheese with sweet peppers[:]
[:nl]Yoghurt met granaatappelmelasse en munt[:en]Yoghurt with pomegranate molasses and mint[:]
[:nl]Griekse yoghurt met knoflook, dille, komkommer en citroen[:en]Greek yoghurt with garlic, dill, cucumber and lemon[:]
[:nl]Boter, knoflook, citroen en zwarte peper[:en]Garlic butter: butter, garlic, lemon and black pepper[:]
[:nl]Feta gemarineerd in olijfolie en oregano[:en]Fetacubes: feta marinated in olive oil and oregano[:]
[:nl]Gemalen notenmix met sweet peppers en tomaten[:en]Grinded nut-mix with sweet peppers and tomatoes[:]
[:nl]Gegrilde aubergines met tahini, knoflook en granaatappelmelasse[:en]Grilled eggplant, with tahini, garlic and pomegranate molasses[:]
[:nl]Tunesische rode saus van pittige pepers, knoflook, komijn, rozenwater en tomaten
[:en]Rose harissa: Tunesian red sauce made from red peppets, garlic, cumin, rose water and tomatoes[:]
[:nl]Roomkaas met honingmosterd[:en]Creamcheese with honey mustard[:]
[:nl]Gedroogde runder knoflook chorizo[:en]Dried garlic beef chorizo[:]
[:nl]Mediterrane gebakken ongerijpte schapenkaas met gebakken aubergines en tomaat[:en]Mediterranean baked unriped sheep cheese with baked eggplant and tomatoes[:]
[:nl]Bladerdeegrol gevuld met fetakaas en gekruide spinazie[:en]Puff pastry roll filled with feta cheese and seasoned spinach[:]
[:nl]Traditioneel Algerijns veganistisch gerecht met witte bonen, linzen, wortels, komijn en chilipoeder[:en]Traditional Algerian vegan dish with white beans, lentils, carrots, cumin, and chili spices[:]
[:nl]Veganistische schotel met gebakken sperziebonen, wortels, tuinbonen en artisjokhart[:en]Vegan dish with baked green beans, carrots, broad beans, and artichoke heart[:]
[:nl]Veganistische schotel van zuidvruchten met kardemom, gember, kaneel, gebakken in mango-spice saus, granaatappelpitten en gemengde noten[:en]Tropical fruit dish: vegan platter of tropical fruits with cardamom, ginger, cinnamon, baked in mango-spice sauce, pomegranate seeds, and mixed nuts[:]
[:nl]Veganistische gefrituurde ballen van gemalen kikkererwten, tuinbonen, ui, knoflook en onze eigen kruidenmix[:en]Vegan fried balls made from ground chickpeas, broad beans, onion, garlic, and our spice mix[:]
[:nl]Vegan gerecht met gebakken bloemkool, knoflook, peterselie, Algerijnse Ras El-Hanout en citroen tahinisaus[:en]Vegan dish with roasted cauliflower, garlic, parsley, Algerian Ras El-Hanout, and lemon tahini sauce[:]
[:nl]Vegan gerecht met geroosterde aubergines, aardappel, champignons, ui, knoflook, paprika en granaatappelmelasse[:en]Vegan dish with roasted eggplant, potato, mushrooms, onion, garlic, bell pepper, and pomegranate molasses[:]
[:nl]Gestoofd lamsvlees met pittige verse groenten, gekruid met Algerijnse Ras-EI-Hanout en een vleugje kaneel [:en]Stewed lamb with fresh vegetables, seasoned with Algerian Ras-EI-Hanout and a pinch of cinnamon[:]
[:nl]Lamskotelet gemarineerd in rozemarijn, tijm en kruidenboter[:en]Lamb chops marinated in rosemary, thyme, and garlic butter[:]
[:nl]Lamsrundergehakt van de grill, gemixt met peterselie, uien en Algerijnse Ras-EI-Hanout[:en]Grilled minced lamb and beef with parsley, onions, and Algerian Ras-EI-Hanout, grilled to perfection[:]
[:nl]Lams- en rundergehaktballen stoofpot met Algerijnse Ras-EI-Hanout, knoflook, koriander, kikkererwten, tumeric en gestoomde wortels[:en]Stewed lamb and beef meatballs with Algerian as-EI-Hanout, garlic, coriander, chickpeas, turmeric, and steamed carrots[:]
[:nl]Tunesisch pittige grillworst gekruid met Noord-Afrikaanse Ras-EI-Hanout[:en]Tunisian spicy sausage seasoned with North-African Ras-EI-Hanout[:]
[:nl]Bladerdeeg gevuld met lamsrundergehakt, ui en knoflook[:en]Puff pastry filled with minced lamb, onion, and garlic[:]
[:nl]Gemalen sardines in ballen gerold, gestoofd met komijn, knoflook, en rode chili pepers[:en]Stewed grinded sardines rolled in balls, seasoned with cumin, garlic and red chili peppers
cumin, garlic and red chili peppers[:]
[:nl]Gegrilde gamba's met knoflook, citroen, peterselie en uitjes[:en]Grilled prawns with garlic, lemon, parsley, and onions[:]
[:nl]Gepelde garnalen gebakken in olijfolie, harissa, komijn en gekookte wortels[:en]Baked shrimps: peeled shrimps baked in garlic butter, harissa, cumin, and boiled carrots[:]
[:nl]Gebakken sardinefilet gemarineerd in Algerijnse Ras-EI-Hanout, komijn, knoflook, chili en afgewerkt met een citroen tahini saus [:en]Pan-fried sardine fillet marinated in Algerian Ras-EI-Hanout, cumin, garlic, and chili, finished with a lemon tahini sauce[:]
[:nl]Spiesjes van zalm, kabeljauw en tonijn gemarineerd in viskruiden met knoflookboter op de grill[:en]Grilled skewered fish: salmon, cod, and tuna seasoned with fish spices and garlic butter, grilled to perfection [:]
[:nl]Kipfilet spiezen op de grill, gekruid met Marokkaanse Ras-EI-Hanout en granaatappelmelasse [:en]Skewered chicken fillet from the grill, seasoned with Moroccan Ras-EI-Hanout and pomegranate molasses[:]
[:nl]Gegrilde kippenvleugels gemarineerd in barbecuesaus, saffraan en Noord Afrikaanse kruiden[:en]Grilled chicken wings marinated in barbecue sauce and saffron[:]
[:nl]Kipfilet gebakken met zuidvruchten, gember, kokosvlokken en notenmix in mango-spice saus[:en]Sweet chicken fillet with tropical fruits, baked in ginger, coconut flakes, nut mix, and mango-spice sauce[:]
[:nl]Pittige kipfilet gekruid met gember, kerrie, Marokkaanse Ras-EI-Hanout en koriander[:en]Stewed chicken fillet, spicy and seasoned with ginger, curry, Moroccan Ras-EI-Hanout, and coriander[:]
[:nl]Sliced bread[:en]Sliced bread[:]
[:nl]Traditioneel in heel Noord-Afrika, wordt verwerkten gestoomd op basis van gries- en tarwe meel[:en]Traditional throughout North Africa, it is processed and steamed from semolina and wheat flour[:]
[:nl]Gebakken aardappelen gekruid met paprikapoeder[:en]Potatoes seasoned with red bell pepper spices[:]
[:nl]Mix van salade, tomaten, rode ui met olijven en feta[:en]Mix of salad, tomatoes, and red onion with olives and feta.[:]
[:nl]Pittige aubergines met rode ui, paprikapuree, harissa en knoflook[:en]Spicy eggplants with red onion, bell pepper purée, harissa, and garlic[:]
[:nl]Alle hoofdgerechten worden geserveerd met couscous en salade.[:en]All main dishes are served with couscous and salad.[:]
[:nl]Spiezen lams- en rundergehakt van de grill, gemixt met peterselie, ui en Algerijnse Ras-EI-Hanout[:en]Skewered kofta,minced lamb and beef on the grill with parsley, union, and Algerian Ras-EI-Hanout[:]
[:nl]Tradtionele Lamschouder uit de oven met appel, tomaten, rozemarijn, tijm, komijn en Algerijnse Ras-EI Hanout[:en]Traditional Lamb shoulder traditional: lamb shoulder from the oven with apple, tomatoes, rosemary, thyme, cumin, and Algerian Ras-EI Hanout[:]
[:nl]Lamschouder uit de oven, met rozijnen en pruimen in een zoetzure vleessaus[:en]Lamb shoulder with prunes: lamb shoulder from the oven with raisins and prunes in a savory-sweet lamb sauce[:]
[:nl]Gesneden ossenhaas gebakken in pikante saus met knoflook, harissa, peper, tomaten, wortels en uien[:en]Sliced tenderloin cooked in a spicy sauce with garlic, harissa, pepper, tomatoes, carrots, and onions[:]
[:nl]Spiezen van ossenhaas op de grill, gemarineerd in een rozemarijn-, oregano- en tijmsaus met Algerijnse Ras-EI Hanout[:en]Skewered tenderloin: skewers of tenderloin on the grill marinated in a rosemary, oregano, and thyme sauce with Algerian Ras-EI Hanout[:]
[:nl]Kipfilet spiezen op de grill gemarineerd in Marokkaanse Ras-EI-Hanout en granaatappelmelasse[:en]Skewered chicken filet from the grill, marinated in Moroccan Ras-EI-Hanout and pomegranate molasses [:]
[:nl]Gegrilde kippenborst met Marokkaanse Ras-EI-Hanout, kerrie, karamel, uien en granaatappelsaus[:en]Grilled chicken breast seasoned with Moroccan Ras-EI-Hanout, curry, caramel, onions, and pomegranate sauce[:]
[:nl]Kipfilet gevuld met dadels, gebakken met zuidvruchten en noten in een zoete honingsaus met kaneel[:en]Chicken fillet stuffed with dates and figs, baked with tropical fruits and nuts in a sweet honey sauce with cinnamon spice[:]
[:nl]Tajine met sardines, wortels en groenten, gekookt in een saus van rode peper, citroen en peterselie[:en]Tajine with sardines, carrots, vegetables, cooked in a red pepper, lemon, and parsley sauce[:]
[:nl]Kabeljauw en garnalen gestoofd in een saus van uien, tomaten en harissa, op smaak gebracht met Noord-Afrikaanse specerijen [:en]Codfish and prawns stewed in a sauce of onions, tomatoes, and harissa, seasoned with North African spices[:]
[:nl]Een visschotel met zalm, kabeljauw, tonijn en garnalen in een pittige vissaus en afgewerkt met een frisse citroen tahina saus [:en]A seafood dish with salmon, cod, tuna, and shrimp in a spicy fish sauce, finished with a fresh lemon tahina sauce[:]
[:nl]Veganistische couscous hoofdgerecht met rozijnen, diverse seizoensgroenten, zuidvruchten, noten, champignons en aubergines[:en]Vegan couscous main dish with raisins, various seasonal vegetables, tropical fruits, nuts, mushrooms, and eggplants[:]
[:nl]Stoofpot van tomaten, eieren, gegrilde groenten en rode pepers, gekruid met Tunesische Ras-EI-Hanout[:en]Shakshuka: stew with tomatoes, eggs, grilled vegetables, and red peppers, seasoned with Tunisian Ras-EI-Hanout[:]
[:nl]Veganistische tajine met diverse seizoensgroenten, peulvruchten, spinazie en pruimen[:en]Vegan tajine with various seasonal vegetables, legumes, spinach, and prunes[:]
[:nl]Reuzenchampignons gevuld met wilde spinazie, geitenkaas, paddenstoelen en pijnboompitten[:en]Giant mushrooms stuffed with wild spinach, goat cheese, mushrooms, and pine nuts [:]
[:nl]Tajine met lams-en rundergehakt, knoflook, kikkererwten, Tunesische Ras-EI-Hanout en een pikante knoflook-rode pepersaus[:en]Tajine with minced lamb and beef, garlic, chickpeas, Tunisian Ras-EI-Hanout, and spicy garlic red pepper sauce[:]
[:nl]Tajine met kip en Ras-EI-Hanout, bereid met groene olijven, wortels, koriander, ingemaakte citroen en een licht pikante saus [:en]Tajine chicken with Ras-EI-Hanout, prepared with green olives, carrots, coriander, pickled lemon, and spicy sauce[:]
[:nl]Tajine met kip, gebakken met zuidvruchten, kokosvlokken, noten en oranjebloesemwater in een mango-spice saus[:en]Tajine chicken baked with tropical fruits, coconut flakes, nuts, and orange blossom water in a mango-spice sauce[:]
[:nl]Tajine met lamsvlees, verse groenten, gekruid met koriander, kaneel, gember en Algerijnse Ras-EI-Hanout[:en]Tajine lamb with fresia vegetables, seasoned with coriander, cinnamon, ginger, and Algerian Ras-EI-Hanout[:]
[:nl]Tajine met lamsvlees, zuidvruchten, oranjebloesemwater, kokosvlokken en een zoete mango-spice saus[:en]Tajine lamb with tropical fruits, orange blossom water, coconut flakes, and sweet mango-spice sauce[:]
[:nl]Lamschouder uit de oven, gecombineerd met gebakken pikante ossenhaas en kip met zuidvruchten, gebakken in en mango-honingsaus. Een feestmaal voor twee![:en]Oven-baked lamb shoulder, paired with spicy tenderloin and chicken with tropical fruits, baked in a mango-honey sauce. A feast for two![:]
[:nl]Een heerlijke combinatie van verschillende visgerechten, ideaal om samen van te genieten: gamba's, gebakken vis, garnalen en sardinefilet[:en]A delightful combination of different fish dishes, ideal for sharing: prawns, baked fish, shrimps, and sardine fillets[:]
[:nl]Een royale selectie van onze beste gegrilde vleesgerechten, perfect om samen te delen: lamskoteletten, merguez, kofta, kip en ossenhaasspiezen[:en]A generous selection ofour finest grilled meat dishes, perfect for sharing: lamb chops, merguez, kofta, chicken, and tenderloin skewers[:]
[:nl]Een populair citroensorbet dessert uit Algerije, verrijkt met geraspte limoen, citroensap en chocoladesiroop[:en]A popular lemon sorbet dessert from Algeria, topped with grated lime, lemon juice, and drizzled with chocolate syrup[:]
[:nl]Vanille-ijs geserveerd met slagroom, Turks fruit en grenadinesiroop[:en]Vanilla ice cream topped with whipped cream, Turkish delight, and grenadine syrup[:]
[:nl]Verfrissende mango sorbet, geserveerd met verse en gedroogde mango, en een vleugje kokos én passievrucht om de smaak te verrijken[:en]Mango sorbet: refreshing mango sorbet, served with fresh and dried mango, and a hint of coconut and passionfruit for added flavor[:]
[:nl]Pistache-ijs en vanille-ijs, geserveerd met slagroom, baklawa en knapperige pistachenoten[:en]Pistachio and vanilla ice cream, topped with whipped cream, baklawa, and crunchy pistachio nuts[:]
[:nl]Verse muntthee geserveerd met twee stukken baklava[:en]Fresh mint tea served with two pieces of baklava[:]
[:nl]Arabische koffie met kardemom, oranjebloesemwater en een Algerijns koekje[:en]Arabic coffee with cardamom, orange blossom water, and an Algerian pastry[:]
[:nl]Koffie met Marrakesh mokkalikeur, kardemom, slagroom en kaneel[:en]Café Marrakesh: coffee with Marrakesh mocha liqueur, cardamom, whipped cream, and cinnamon [:]